Home / Nye OTC medlemmer / Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter sin blogg

Se også hjemmesiden til Pål Anders og https://www.facebook.com/PAULLEVALSETER

Her i Russland regner det...

Her i Russland regner det skikkelig nå, så det er mange som er kalde og bløte. Jeg vant med 1 sek igår, og tror jeg ble nr to idag 6 sek bak. Det har vært helt rått og måtte starte først, og finne veien. Den har jeg funnet og er meget fornøyd med navigeringen. Det er femten dager igjen så jeg tar det med ro. Løpet kommer til å avgjøres i Gobi ørkenen, og ditt er det langt. Sykkelen er ok, så da får vi håpe den fortsetter med det. Mekanikern skrur og sjekker alt nøye hver dag.

Start!

Da er alt klart, og jeg starter som forste sykkel kl 5 imorgen tidlig. Dette blir like utfordrene som vi har dromt om, og alle er veldig nervose kan jeg love.Det regner og er tiltider litt kaldt sa her gjelder det a kle seg rett.Det er 85 mil imorgen og mesteparten er transport, men spesialen er blot og glatt. Ikveld er det kjoring over et podium her i St Petersburg, og skulle helst onske jeg kunne sove, men na er det igang!

I rute!

Lastebilen kom sent igar kveld, og alt hadde gatt fint pa grensen, men ting tar veldig lang tid her borte noen ganger.Vi begynte innsjekk i dag tidlig og er na ferdige som de aller forste.Na er det bare gjennomgang av papirer, kjoreutstyr og reservedeler som gjennstar. Det er rundt ti grader og litt regn her, mens det i Gobi orknen er 50 grader idag sies det. Mange har nok forst na forstatt hva de har meldt seg pa og gruer seg litt til det som kommer, og det er litt av greia for det vet vi ikke hva er.

St Petersburg

Jeg er fremme i St Petersburg og det er en meget stor by fant jeg ut nar jeg skulle til hotelet, men vi fant frem. Lastebilen star pa grensen til Russland, og der har den vart i 8 timer na, sa jeg haper den kommer igjennom i lopet av kvelden.Har innsjekk imorgen og foler meg klar bare bilen dukker opp.

Avreise!

Imorgen kommer servicelastebilen fra Tyskland, og det blir to dager med pakking av utstyr før den tar båten fra Stokholm til Helsinki på søndag. Mandag er det kolone med alle kjøretøyene over grensa til Russland, før det på tirsdag er insjekk av sykler. Starten er på torsdag, og da venter 85 mil kjøring.

Snart klar!

Nå er det bare dager til avreise til St Petersburgm og starten til Beijing rallyet som starter den 12 juni. Alle passene til teamet kom for et par dager siden og det var en lettelse, for de har vært på tur i to måneder nå. Det har tatt lang tid på grunn av visum til Russland, kazakstan og Kina. Ellers har Francisco Arredondo kommet seg ned fra Mount Everest og lader opp til rallyet i Dubai. Han sliter med nerver i leggen og fingerne på grunn av frostskader, men mener dette ikke er noe stort problem. Vi skal laste opp lastebilen som skal følge oss i rallyet her i Oslo til helgen.Den er ventet og være i St Petersburg neste mandag, men det er med stor spenning vi skal krysse grensen til Russland. Ellers er det lange dager og netter som venter på ferden. Den første dagen er på 85 mil, og sånn bare fortsetter det dag for dag. Denne uka skal alle i teamet sove godt før det braker løs.

Karmøy!

Nå er det full fart om dagen, for det nærmer seg start i Beijing rallyet. Papirer, mailer og penger tar mye av fokuset nå før start. Alt ser ut til å være rute, så det er bare å krysse fingerne. Det er 62 sykler som skal konkurere i 1080 mil, så det er mye som skal klaffe fra start til mål. Ellers har jeg trent bra og er i form, og skal kjøre norgescup i enduro på Karmøy nå i helgen. Når dette løpet er over blir det ingen sykkel kjøring før start 12 juni for å unngå skader.sykkelen er veldig bra preparert og utprøvd, så følelsen nå før start er god.

Beijing

Nå nærmer det seg start til løpet St Petersburg - Beijing som starter 12 juni. Det er mange papirer som må være i orden til dette løpet, og det å krysse grensen fra Finland til Russland på egenhånd med en lastebil full av sykler og utstyr kan bli en av de store prøvelsene på turen. Jeg har vært på Oslo handelskammer en del ganger nå for å få de rette papirene for å krysse grensa, men de virker ikke så overentusiastiske når det gjelder denne grensestasjonen. Ellers har arrangøren femhundre pass hos den Kinesiske ambasaden,( inklusiv fem fra team scandinavia) men der har de problemer med å få unna alle visummene i tide p,g,a ol. Så er vi heldige får vi passene tilbake et par dager før start. Ellers er sykkel og utstyr klar for start, så dagene går med til trening og forbredelser til logistikken rundt løpet. Selve løypa blir offentlig 15 mai, men jeg vet at det skal kjøres 10900 km tilsammen med fart og transportettaper. Bare første dagen er det 85 mil så det er bare og hoppe rett ut i det, og det skal på en måte bli litt godt ettersom Dakar ble avlyst. Man savner på en måte disse lange helvetesdagene, selv om det ikke er så gøy.

I mål! Da er vi i mål, og jeg ble...

I mål! Da er vi i mål, og jeg ble nr 7 på den siste prøven som var på femten mil. Dermed endte jeg på syvende totalt , og er sånn nesten fornøyd. Det har vært fin trening på den typen kjøring jeg mestrer dårligst. Det har gått smertefritt for sykkel og team. Nå har vi kurs for Bejing og løpet starter 12 juni i st Petersburg

Kjøringen går bedre og bedre og...

Kjøringen går bedre og bedre og ligger nå på 7 plass totalt. Ble nr 10 på siste prøven idag to min etter Depre som vant. Imorgen er siste dagen med en spesial på femten mil