Home / Nye OTC medlemmer / Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter sin blogg

Se også hjemmesiden til Pål Anders og https://www.facebook.com/PAULLEVALSETER

Avreise!

Da er det klart for avreise til Buenos Aires og det er enorm spenning i kroppen denne gangen. Den er sterkere en vanlig og det har vel litt med at ting blir litt anderledes og er litt spent på hva som venter i ørken, stepper, fjell og strand. Det skal bli så godt og få hele teamet på plass og få sykkelen sånn at jeg kan få en siste gjennomgang på den før start.

Ellers kan jeg fortelle at det blir full vm sesong neste år som består av fem løp, med første start i Tunis 23 april. Finanskrisen har ikke rammet meg enda og håper jeg slipper å måtte kutte ned på ambisjonene om å kjøre vm 2009.

Vanligvis bruker jeg en og samme sykkel i Dakar og vm rundene for å spare penger. Samtidig er det ikke lett å få solgt doningen for bruksområdet er litt sært. Nå er det sånn at en av mine sponsorer vil kjøpe sykkelen etter Dakar for å ha utstilt i firmaet og kunne ta en prøvetur i ny og ne. Da får han en bra sykkel pluss at jeg får en ny til vm rundene.

Den rette følelsen er på vei!

 Man er alltid på let etter den rette følelsen i kroppen og hodet før og under løpet Paris Dakar. Hadde så utrolig god selvtilit for et år siden, men da ble det jo avlyst. Har trent bra helt siden februar, men alikevel gjelder det og treffe med formtoppen i begynnelsen av januar. Det var mye [...]

Den rette følelsen er på vei!

Man er alltid på let etter den rette følelsen i kroppen og hodet før og under løpet Paris Dakar. Hadde så utrolig god selvtilit for et år siden, men da ble det jo avlyst. Har trent bra helt siden februar, men alikevel gjelder det og treffe med formtoppen i begynnelsen av januar. Det var mye styr med pakking i begynnelsen av november, pluss at jeg var borte ti dager på innsjekk i Frankrike i slutten av måneden.Derfor har jeg trent hardt i tre uker nå, og kroppen har vært tung og da er hodet tungt også. Nå merker jeg at øktene går lettere og det er bare å gi gass enten det er kjøring eller annen fysisk aktivitet.

Nordmarka blir brukt hver dag til de fysiske øktene og det er perfekte ski forhold fra Frogneseteren til Ullevålseter blandt annet. Så jeg går frem og tilbake der opptil flere ganger om dagen. Ellers kjenner jeg en snill bonde som låner meg jordet sitt til kjøreøktene. Andre treningmetoder jeg bruker er toppidrettsenteret, fotball, innebandy, ishockey, løpeturer og bakkedrag på beina. Ullevålseter -Skjennungen må være den bratteste lia i verden!!!

Så de siste dagene har den rette følelsen kommet og med det kommer den kontrollen og selvtiliten jeg trenger for og få ut det jeg er god for helt fra første meter 3 januar.

Utøverinformasjon til antidoping .

Det er sånn at det er en del toppidrettsutøvere som må melde fra hvor de er hver dag hele året. Men de trenger minimum en time i døgnet for og ha muligheten til og teste oss, noe jeg er glad for å bli. Til nå har det fungert sånn at dersom jeg har raportert de neste tre døgn eller mer har det vært greit.

Det kom brev på tirsdag om at nå måtte vi fylle ut for januar, februar og mars før 1 januar ellers kan det bli advarsel. Ikke veit jeg hvor jeg er eller bor i slutten av mars. Tre advarsler og du må muligens begynne med noe annet. Systemet er sikkert bra bare man får lært seg det for det er ikke helt som før. Problemet er å få hjelp før 1 januar. Denne uka har det vært umulig for meg å dra til antidoping for å få veiledning og siste dag som er igjen er til mandag og da må jeg droppe en juletur og sitte der og lære det nye systemet istedenfor.

Greia er at det er utrolig sent og få denne informasjonen nå. Selv drar jeg til Dakar rallyet om en uke, så det var bra jeg ikke hadde reist. Lett å si det hadde ordnet seg , men dette henger over mange av oss hele tiden og det er utrolig lett å gjøre feil eller glemme tidspunkter. Har fått tilbud om opplæring med antidoping og forbundet mitt i januar. Det må da være i det seneste laget eller?

Ikke misforstå for jeg liker og bli testet og synes antidoping gjør en utrolig bra jobb.Dette er bare en forklaring på at det er lett å få anmerkninger og at det er ikke alle av oss som er så gode på data.

Hilsen en frustrert Ullevålseter

En uke igjen!

Nå er det bare en uke til avreise til Dakar som starter 3 januar og nervene er på høykant. Den beste måten å forberede seg på for meg er å trene mye. Normalt kjører jeg ikke sykkel så tett opptil løpet for jeg er redd for skader før start. Høres sikkert rart ut men det er utrolig dyrt og ikke stille til start kan jeg love. Men de siste dagene har jeg kost meg på sykkelen her hjemme og kommer til å kjøre flere dager den neste uken før jeg fly avgårde lørdag den 27. Driver og studerer kartet over Buenos Aires og det er der den største utfordringen er med tanke på navigering kan det virke som. Ikke i løpet men dagene før, med hoteller, parkering av biler, innsjekk og havna der utstyret skal hentes når vi kommer ditt. Finner nok frem og det skal bli så godt og komme ut i ørkenen og konkurere og bare fokusere på det. Tilsammen er det 8 stykker jeg må organisere før start, men når vi er i gang greier de seg selv for de har den beste erfaring med denne typen løp. Store byer gjør sånne som oss litt nervøse for vi har ikke helt kontroll for alt er så stort. Ellers er det skiføre her i Nordmarka og den har jeg for meg selv, for det er ikke mange som tror det er det her nå.

40 år!

Det å bli 40 er for mange en magisk grense her i livet. Man bør være vel etablert med barn, kone, jobb, ferdig med utdanelse også videre. Selv så har jeg bare oppfylt det første punktet med barn, mens resten jobber jeg stadig på med for å oppfylle. I idrettsverdenen er det likedant. I mange idretter er du på topp før 20, andre senere. Det kommer jo selvfølgelig an på hvilken idrett man er aktiv i, og jeg driver i en idrett og gren der jeg kan være på topp i nesten 10 år til. Det er viktig med erfaring, ikke bare på selve kjøringen men også det med å mestre naturen og ikke minst navigeringen.

Når jeg startet med motocross når jeg var 17 så var jo det veldig sent med tanke på det og kunne lykkes med resultater på et høyt plan. Så derfor bestemte jeg meg for å holde på ekstra lenge siden jeg kom så sent igang og jeg har aldri satt noen begrensninger i det med alder, det er det bare mange andre som er flinke til. Det er jo selfølgelig mange som kunne holdt på lenger og blitt best, men har valgt en annen kariære eller ikke hat god nok økonomi til og holde på. Det var tunge år fra jeg var 20 til nærmere 30 for det var mange rundt meg som hele tiden maste på meg om det med jobb, utdanelse og hva var vitsen med og leke seg på motorsykkel. Dette ga meg bare ekstra tenning for da hadde jeg dratt det så langt at de skulle få se hva jeg var god for og derfor var det ekstra godt og bli verdensmester i 2004.

En av de største turbo insperasjonene jeg har fått var når jeg var 27 og ikke fikk støtte fra forbundet fordi jeg hadde gått ut på dato og ikke var noe å satse på.Det å nå og ha blitt 40 gir meg en kjempe motivasjon til å stå på videre fordi da er man liksom for gammel til og utføre de store resultatene. Det er så godt og ha kjørt sykkel i snart 25 år og aldri vært mer motivert en nå. Det er nå det blir gøy, det er nå jeg har erfaring nok til og gjøre enda bedre resultater.

Hilsen en Ullevålseter på full gass!!!!!!

Dakar 2009

Dakar 2009 starter 3 januar i Boenus Aires og varer 11 dager i Argentina pluss 4 i Chile. Tilsammen er det 950 mil med ørken, fjell ( Andes) og mye våte elver spesielt i Chile.

Alle deltagerne leverte og sjekket inn i Le Havre i Frankrike denne uken, så nå er det bare og trene og vente på starten 3 januar. Alt utstyret går med båt og jeg kan love det var enormt og se alle kjøretøyene samlet på kaia. Tilsammen er det godt over 1000 sykler, biler og lastebiler som ble lastet ombord.

Komnmer snart tilbake med mer informasjon.

Pål Anders

Hviledag.

Idag er det hviledag og vi prover a slappe av og hente oss inn pa litt sovn.Sykkelen virker a vare iorden, og selv foler jeg meg i fin form. Det er 40 grader her na, sa vi sliter litt med varmen.Imorgen er det 42 mil med orken og na blir det skikkelig navigering og jeg regner med a havne forst i sporet, sa dette blir en provelse for meg. Masse sanddyner og lite med veier og forholde seg til, noe som gjor tempoet litt lavere til tider.Kina er helt fantastiskt og vi er na i en by som heter Turpan som ligger under havflatenivaet.De neste fire dagene kjorer vi tvers gjennom Gobi orkenen, og vi lurer pa hva som venter.

kina!

Na er vi endelig her i Kina og det har vert en lang, men fin tur. Na venter Gobi orkenen og der venter nok mye vi ikke vet om. Na er jeg pa teltplassen pa godt over 2000m og temperaturen er pa 15 grader og regn, men imorgen blir det nok andeledes. Hittil har det vart kjempe fine fartsetapper som har gatt pa veier, men na venter det orken med sandyner og lange etapper. Ligger som nummer to og sliter med og kjore fra Katrinak som leder. Han tar meg igjen nar jeg starter forst, og nar han gjor det tar jeg igjen han og blir ligende sammen hele dagen. Ser frem imot Gobi orkenen? og har respekt for varmen. Det var 50 grader der her om dagen.

Det har regnet!

Pa grunn av regn ble tredje fartsetappe kanselert, men vi kjorte 50 mil lenger ost som en transport.Dagens tenkte etappe sto under vann . og to demninger i elven Volga matte gi etter.og etappen la intill den.I morgen er det konkuranse igjen og alt ser ut til og vare i rute.Det er lange dager pa sykkelen og Beijing virker veldig fjernt akuratt na.Liker ikke a starte forst i sporet som jeg har gjort i to dagar.Det er dyr i skogen som jeg skremmer opp, og de kommer fort ut i loypa fremfor meg.I morgen starter jeg to min etter Katrinak og han skal jeg prove og hente inn.Russland er et kjempe fint land og utviklingen her er enorm, og alle er overrasket over den gode standarden som er her vi ferdes.Starter kl fem og det er 70 mil i morgen.