Home / Mekketips / crosstøvel

Tilpassing av crosstøvel til touringbukse

Jeg har kjøpt meg ny og varm touring bukse, men det er umulig å få buksa utenpå det tjukke skaftet på støvelen. Kan noe gjøres for å fikse dette "feilkjøpet"?

Støvlene mine har en "spoiler" bak på leggen. Denne sammen med spennene setter seg fast på innsiden av buksa. Skikkelig ergelig det siden støvlene også var nye, og jeg ønsker samme beskyttelse i kaldt vær som kjøring med lettere cross/enduro klær. 

Det er tre muligheter:

  1. Ta av de to øverste spennene på støvelen.
  2. Klippe av de nederste 20cm av det (avtagbare) foret i buksa
  3. Kappe av spoileren på støvelen

Alternativ 1. forkastes da dette vil redusere funksjonen på støvelen. Støvelprodusenten SIDI har en type Adventure-støvler der de to øverste spennene er erstattet med snor og borrelås

De nederste 20cm av foret i buksa bidrar ikke veldig mye til varmen ettersom jo beinet er helt dekket av støvelen. Klipp med saks og sy med sikksakk sting så foret ikke rakner etter klipping. Er du kyndig med symaskin, så kan du jo også sy på en ordentlig kant. Du unngår også at spennene setter seg fast i foret med denne trimmingen.

Alternativ 3 er den mest brutale. Mine nye Scott støvler har en lite buksevennlig "spoiler" bak på leggen. Jeg kappet denne av med baufil for å få en glatt flate bak. Dette svekker jo støvelen noe, ettersom den er laget for å beskytte bløtvevet bak på leggen. Jeg har derfor lagt på en liten lapp med polyester og glassfiber duk som erstatning. Glassfiber er mye tynnere, men både lettere og sterkere enn plast. Teknikken er det samme som reparasjon av båtskrog.

  • Bland litt polyester og herder i en kopp
  • Klipp til en passende bit glassfiber
  • Pensle underlaget du skal bruke med polyester
  • trykk på lappen med penselen
  • Pensle polyester på utsiden av glassfiberlappen.
  • Gjenta flere ganger avhengig av nødvendig tykkelse og styrke.

Du får kjøpt dette på Biltema eller de fleste båtbutikker. Etter herding er glassfiberen lakkert svart for å i stil med resten av støvelen.

Du trenger polyester og glassfibermatte fra båtbutikken:

Resultatet ble sånn, nå passer buksa og støvelen sammen og "feilkjøpet" er fikset.

Kommentarer

Du må logge inn for å skrive en kommentar.