Home / Mekketips / crossbriller

Crosssbriller med styrke

Hva gjør man hvis man vil bruke crosshjelm og trenger briller? Ha dem skranglende rundt inni brillene?

Etterhvert som jeg har blitt opptil flere år eldre enn skostørrelsen, er det litt vanskelig å se de minste tegnene og tekst på f.eks GPS, mobil etc. På varme sommerdager vil jeg gjerne bruke crosshjelmen og allikevel trykke riktig på navigasjonen. Hva kan gjøres? Extraoptical har slalåmbriller med styrke (som vist på bildet her). Men jeg bomma på styrken da jeg brukte brilleseddelen på databrillene. Nå ser jeg bare instrumentene og ikke veien! Er man langsynt som meg, så trenger man bare lesefelt helt nederst, eller progressive glass ved MC kjøring. Den kjappe og billige løsningen var å lime på et par smale lesebriller inni crossbrillene nederst. Det funker fint og koster ikke så mye hvis du har et par gamle crossbriller og lesebriller tilgjengelig. Jeg tok av stengene og limte med limpistol. Kanten på brillene var litt irriterende i synsfeltet, så rammeløse briller er sikkert å foretrekke.

Nettbutikken Extraoptical (jeg har ikke funnet det andre steder) selger også styrkeinnsatser separat sånn at du kan sette inn i dine egne crossbriller. 

https://extraoptical.no/sportsbriller/nordborg.html

NB: Sett i  innsatsen innendørs i varmegrader eller dypp dem i varmtvann først. Da er det lettere å få de fjærende bøylene til å passe dine briller. Du trenger en brilleseddel i fra optiker for å få riktige glass. Fortell gjerne optikeren hva du skal bruke brillene til og Ikke bruk brilleseddelen for databrillene. :-)

Ha en god og klarsynt tur.

Geir

Kommentarer

Du må logge inn for å skrive en kommentar.