Home / Mekketips / LED

LED ekstralys

Jeg ønsker meg sterkere kjørelys på sykkelen, men vil ikke ha store tunge ekstralys og stort strømforbruk. Kanskje LED lys?

Jeg valgt meg LED lys fastmontert på "cowling panels" på tanken. Brakettene er fra www.SW-motech.de og LED lysene er fra Denali. http://www.twistedthrottle.com/denali-d2d-dual-intensity-led-lighting-2-light-kit-with-full-wiring-harness-and-m8-mount

 http://www.youtube.com/watch?v=z-IgdqRTAPM

Siden jeg har både varmehåndtak og varmevisir som bruker strøm på kalde dager, så var jeg avhengig av å bruke lys med lavt strømforbruk. Denali'ene bruker bare 1,5 Ampere, og lyser like bra eller bedre enn en glødepære med mye høyere forbruk. Jeg koblet ledningsettet til batteriet, og styrestrøm fra releet til varmehåndtakene.  Hvit og blå ledning skal kobles til kontakt 87 på releet som vist i mekketips http://www.otc-mc.org/Mekketips/stroemkurs.

Da slår lyset seg automatisk av med tenninggsnøkkelen. I tillegg er det en av/på bryter på styret. Du kan også bruke en T-kobling til nærlys og hovedlys som styrestrøm (se skjema). Da vil lyset ha 40% lysstyrke når nær-lysene er på, og 100% når hovedlyset er på.

LED lysene gjør at du synes bedre i trafikken, og du ser kanskje svinger og elger litt tidligere på mørke grusveier.

OTC medlem Tom Cevro hjalp meg med å skaffe lysene og braketter som passet i Tenere'ens originale fester. Passet perfekt.

Av/ på bryter på styret

Kontrollboks for lysene under tanken

For å få plass til ekstra kabelsko til lys, varmehåndtak etc, bør du bytte til lengre (rustfrie) skruer på batteriet

Blå og hvit ledning kobles til lysreleet (kontakt 87) slik at lysene skal slås automatisk av og på med tenningsnøkkelen. Du kan også koble disse til nær/fjernlys for å styre samme funksjon. medfølgende koblingskjema viser alternativene.

Kommentarer

Du må logge inn for å skrive en kommentar.