Home / Bukkerittet 2014

Kasserer Geir i friskt elve-driv.

Bukkerittet 2014

Bukkerittet 2014 blir på

Når: 7. - 10.august 2014
Hvor: Femunden like ved RV26 og "Kopparleden" , RV70 på svensk side
Base for treffet er Femundtunet, 2443 Drevsjø
Overnatting: Samtlige hytter er reservert treffdeltakere denne helgen, så husk å si at du skal delta på Bukkerittet ved bestilling av hytte!
For å reservere hytte, kontakt  www.femundtunet.no på  Tlf. +47 62459066 / 91317685
Praktiske ting: Se opp for reinsdyr. De er overallt i området...
Vær:

Trenger du regntøy og ullgenser? Sjekk her før treffet:

http://www.yr.no/sted/Norge/Hedmark/Engerdal/Femundsenden/

NB! Det blir kaldt om natten, gjerne ned mot 0 grader. Ta derfor med tykk sovepose og varme klær!

Hvor og
hvordan
kjører vi:
Man finner vanligvis noen å kjøre med, har du ingen å kjøre sammen med så ta kontakt med Styret på stedet så ordner det seg.
Hvorfor: Kjøre motorsykkel og ha det gøy. Treffe andre OTC'ere og andre likesinnede, samt å bli tryggere på gruskjøring.
Hvem: Alle som vil. Å være OTC-medlem er ingen nødvendighet. Ettersom dette er et treff i OTC's regi så vil opplegget være tilpasset store offroadere og Adventure sykler, type Africa Twin, Transalp, Tiger, BMW GS, V-Strom, KTM Adventure, XT/XL/DR o.l. Det blir altså intet "Enduro-treff", og RR-folket vil antakelig heller ikke føle seg helt hjemme her. Likevel ønsker vi selvfølgelig alle hjertelig velkomne innom, uansett MC-type!
Vi gjør dog oppmerksom på at kjøring med sykler uten, eller på svarte skilt ikke er lov, og deltakere som kommer med slike sykler vil bli bedt om å forlate treffet. Svartskiltordingen er et gode som ikke skal misbrukes.
Pris: Kr. 100,- for OTC-medlemmer og kr. 300,- for ikke-medlemer.
Ikke-medlemmer kan melde seg inn i OTC på stedet (200,-) og dermed få delta på treffet for Kr. 100,-
Pengene går til grillkull, premier, kart, papir, rekvisita, instruktør etc. Evt. overskudd går til OTCs klubbkasse.
Påmelding: www.femundtunet.no og OTC (kommer senere)
Program: Se under

Bukkerittet 2014 program (foreløpig, endringer kan komme)

Vi ønsker ikke å styre eller å planlegge treffet i særlig grad; vi ønsker at folk stort sett ordner seg selv med tanke på innkvartering, mat etc. Likvel er det noen tidspunkt hvor vi planlegger fellesaktiviteter som vi ønsker å opplyse om.

Dag: Tid: Hva: Hvor:
Torsdag Hele dagen Innkvartering og registrering. Innkvartering: Resepsjonen.
Registrering: Styrets motellrom i hovedbygningen.
Torsdag 20.00 Grilling Grillplass
Fredag Hele dagen Innkvartering og registrering. Innkvartering: Resepsjonen.
Registrering: Styrets rom i motellet
Fredag 09.00 Informasjon.
Velkommen til Bukkerittet!
Generell info om kjøring og praktiske ting.
Avreise i grupper.
Ved resepsjonen
       
Fredag 20.00 Grilling Grillplass
Fredag 21.00 Foredrag etc. fra entusiastiske OTC'ere Kaffeen
Lørdag 09.00 Informasjon for nyankomne deltakere.
Avreise i grupper.
Ved resepsjonen
       
Lørdag 13-16.00 improvisert løype på sandtaket ved bilcrossbanen. Jannis instruerer. Påmelding ved oppmøte.
Lørdag   Konkurranser? Flotte premier fra våre sponsorer.  
Lørdag 21.00 Grilling / konkurranser på treffplassen. Grillplass
Søndag Hele dagen Hjemreise

Kjøreregler:

 • Hold høyre side av veien! Det kommer en traktor i mot!
 • Hold trygg avstand til fører foran deg.
 • Ha sikkerhetsmargin i kjøringen.
 • Ta regelmessige pauser i kjøringen.
 • Reduser hastigheten i tettbebygd strøk! Vis hensyn så kan vi alle komme tilbake senere...
 • Du er ansvarlig for at personen bak deg fortsatt er med i følget.
 • Den som åpner en grind, står ansvarlig for at den lukkes igjen.
 • Ta med bompenger, og betal i bommene.
 • Kjør ikke alene!
 • Se opp for reinsdyr! De er store og uforutsigbare, hold avstand og reduser farten.

Kjøretips:

 • Ta service før Bukkerittet! Det er langt til verksted oppe på fjellet…
 • Sjekk spesielt bremseklosser, kjede og dekk! (knastedekk er anbefalt).
 • Kjør gjerne med litt lavere lufttrykk på skogsveier = bedre feste.
 • Frisk gjerne opp kjøreferdighetene (blikket langt frem, sitt langt fremme på sykkelen, tyngden på fothvilere).
 • Bruk værneutstyr (cross-støvler, ryggskinne og polstring).
 • Ta med litt basisverktøy til sykkelen (dekklapping, strips, sølvtape etc..).
 • Ta med førstehjelpsutstyr, (oppladet) mobil, litt proviant og drikkevann
 • Merk: Alle aktiviteter og all kjøring skjer på eget ansvar!

 

Nytt for året er at vi har vært i kontakt med grunneieren Statskog som eier store deler av området vi kjører på. Som kompensasjon for slitasje på grusveiene har OTC blitt enig om å betale 2500,- for kjøring på Statskog sine veier. Denne utgiften vil bli inkludert i de 100,- dere betaler i treffavgift (husk å betale når dere kommer).

NB: Dere må fremdeles betale for private veier. Ta med kontanter og betal i bomkassene. 

Her er Skogsjefen Siw sitt forslag til turveier. Se også PDF-versjon av kart med kommentarer nederst på siden. Les denne nøye så får du en fin tur:

Områder for turer:

Trur nok de fleste skogsbilvegene kan være aktuelle for turer i området – men obs obs – veiene er av varierende kvalitet, så ikke alle er like gode å kjøre på. De aller fleste veiene i skogsbilvegnettet vårt er våre veger, men vegen mot Moavollen og Fjellveien er bomveger, som må betales spesielt. Vegen opp til Kvitvola i Engerdal og til Engerdal østfjell ligger utenfor allmenningen og her må det betales bompenger.

Moavollen/Bergevollen er en setervoll som ligger ovenfor boligfeltet øverst i Molia på Drevsjø. Dette er en bomveg, men om en liker fottur og utsikt, er det flott å enten kjøre opp til Moavollen og parkere (NB lite parkeringsmuligheter for mange sykler), og så gå om lag 40 min opp til den gamle Brannvakthytta. Evnt kan en kjøre opp vegen ved Nybubekken og gå opp til hytta (noe brattere). Uansett en flott tur. Hytta er åpen (nøkkel på veggen), så en kan komme inn om det skulle være kaldt.

Fjellveien – fra Nybo på Kvilten.

Her kan en kjøre opp på fjellet og få en fantastisk utsikt både mot Femund og nordover, samt mot Idre i Sverige. NB betalingsveg.

For de som er interessert kan en parkere ved vegenden, og gå inn i Sverige – her finne en også den gamle motstandshula Rævhølet.

Lortsetervegen går inn i Kvisleflået naturreservat, og bør kanskje unngås.

Østveien går også inn i Kvisleflået – vegen er av ymse standard, men kan kjøres, men ikke helt inn. Skilt der motorferdselstillatelsen oppheves står oppe.

På de vedlagte kartene er det markert enkelte områder med «dårlig veg», her er det ikke særlig greit å kjøre mye, da det er hullete, store steiner etc

En fin rundtur vil være å kjøre inn ved Tjernli ved vegen til Sverige og inn på Bredåsveien. NB her er det grind for å hindre rein på dyrket mark – grinda skal lukkes etter passering. Ved å kjøre inn her kommer en inn på vegnettet i Jyltingsmarka – et flott område. Turmål kan være både Bursjøen og Ånestjønnan. Flotte områder, men vær obs på mulig tamrein i veien, og turister. Markert på kartet hvor vegen er dårlig fra disse stedene. Dersom en kjører mot Gunnarsjøen fra Bredåsveien kommer en til Glen (kan og kjøre fra fylkesveien til Elgå). Ved Glen er det en universelt opparbeidet rasteplass – flott sted.

En mulig tur kan være å kjøre mot Elgå – flott beliggenhet ved Femund, og god mat både på Bryggeloftet og Fjellstua, og hva med å besøke nasjonalparksentret i Elgå. Her er det en del tråsykler til leie, så en kan sykle tur opp mot Svukuriset i Femundsmarka. Fæmund II legger til ved brygga i Elgå - mulig de har rundturer fra brygga i år også. Sjekk ut på Fæmund II sine hjemmesider.

Hvis en vil opp på fjell sørover i kommunen kan en kjøre opp rett etter at en har kommet inn i Engerdal kommune, helt nede ved Røa – første vei til høyre etter kommuneskiltet. Her kan en kjøre til Marikroken seter (sjekk hjemmeside), åpen seter om sommeren m servering. Det er også mulig å kjøre over fra Marikroken, og ned til Hylleråsen, men obs – veldig bratt bakke på denne veien – her bør en kjøre forsiktig, og ikke kjøre ut. På tur ned i Hylleråsen passerer en hjemmet til Gjermund Eggen. NB her er det betalingsveg

I Engerdal sentrum kan en ta vegen til venstre rett vis a vis Statoilstasjonen, og kjøre opp mot Veundåsen setergrend. Ingen setre i drift med servering her nå, men flott utsikt fra Kvitvola – bare en kort gåtur fra vegen. Her kan en på gode dager se store deler av kommunen, og mye mot Rendalen. Betalingsveg. Og om dere blir sultne, kan dere stikke innom samfunnshuset i Engerdal der tre unge jenter har kafe med enkel servering i år. Flott tiltak av dem.

En lengre tur kan være å kjøre mot Elgå, men når en kommer til krysset ved Røstvollen (ca 12 km før Elgå), så svinger en mot Guttu og Sverige. Her kan en så kjøre til Idre, og ta vegen mot Fløtningen og Norge igjen, flott rundtur. Kan kombineres med en tur opp til Idre fjell, og vegnettet der.

Sjekk ut sidene til Destinasjon Femund Engerdal,så finner dere enda flere muligheter – dette var bare en kjapp info.

Drevsjø kan dere oppsøke badestranda – veldig familievennlig, langgrunt og flott sandstrand, og atskillig bedre badetemperatur enn sandstranda ved Femundtunet J. Ellers er Blokkodden villmarksmuseum verd et besøk for de som er interessert i historie og tidligere tiders bruk av utmarka. Her er også enkel servering av lokal mat, og det er guiding hver dag rundt på området. Eller en kan gå rundt sjøl.

I tillegg er området flott for de som vil fiske – 900 fiskevann på ett kort, er slett ikke verst. Sjekk ut Engerdal fjellstyre sine hjemmesider.

 

Lenker til aktuelle sider:

 

Båten Femund II

www.femund.no

 

Engerdal fjellstyre:

www.engerdal-fjellstyre.no

 

Destinasjon Femund Engerdal

http://femundengerdal.no/

 

Marikroken seter:

www.marikroken.no

 

God tur J

Mvh

Siw